Maart

Sjaak afhaak

Kogel is door de kerk... niemand weet wat ik moet doen. 
Mijn 1 van de trainers Kees zegt; "de boel niet forceren. Ik hoor je zondag."
Mijn fysio Mark zegt:  "de boel niet forceren, ik zie je Donderdag." Je begrijpt ik heb wat profs in gehuurd. Allemaal bekommerd om mijn achillespees, wou dat ik een achillespees was.
Mocht ik ook niks forceren. Ik wil geen bekeuring betalen die ik nog heb liggen! Ik reed niet te hard. Ik had gewoon wind mee, ging bult af en het stoplicht stond op groen. Ik kon er echt niks aan doen. Maar dat is een heel ander verhaal. Even terug waar we waren. 
Zondag ga ik testen hoe het met hem is, grote vuurdoop naar een aantal lange weken met korte loopjes. Lange weken op de fiets en in het zwembad. 
Hij of zij genaamd de achillespees gaat  een poging wagen om 25 a 30 a misschien 36 km te lopen. Ik wil ook ergens in een kantine helemaal naar de klote zijn als ik klaar ben met lopen.
In de duurloop worden allerlei afhaak mogelijkheden ingebouwd.  
LEES: AFHAAK mogelijkheden. 
Ik haat afhaken, het ergste wat je doet omdat je het niet meer trekt.

IK ANNEMARIE GROLLEMAN  WORD EEN OFFICIELE SJAAK AFHAAK!!!!!!!!!!!! Voor deze keer is het veroorloofd. Ik vind t eigenlijk vreselijk maar weet dat het beter is, wat is dit vreselijk!
Sjaak afhaak, de faler en de looser.

Bedankt achilli, je houd me lekker op, nou eigenlijk van de been. Mijn onderbuik zit vast en vol, de stress zit in me.

 Ik wil hem graag uitlopen de eindtijd die ik stiekem had vervaagd.

Het voordeel wel is dat je PR wel makkelijker te verbeteren is en je weer spijkers met koppen slaat en dubbel zo trots bent.

Eerst maar eens kijken hoe ik het ervan af breng. De boodschap aan mezelf; Zet je beste beentje voort maar forceer niks.

Tendinitis achilli

 

Een klein meisje speelt in de wachtkamer van de huisarts ze gilt, het is druk er zit een dikke meneer te zuchten, een Turkse mevrouw moppert tegen me omdat ze al zo lang moet wachten. Ze trekt geïrriteerd aan de fatboy koortjes van de lampjes op de tafel waar we aan zitten, wat niks uithaalt want ze doen het niet.

Annemarie… Annemarie.. Annemarie.. Hij doet of we elkaar elke week zien! Godzijdank is dit niet het geval zeg, ik was er vorige maand ook al maar deze keer is het echt van serieuze aard. Mijn passie staat op het spel!

Hoe is het met de marathon? Vraagt mijn huisarts.

Aaai gevoelig puntje. De marathon. Sarcast, daarvoor was ik er nou net.

Er gilt een Irritante pijn vanuit mijn achillespees. Eigenlijk heb ik geen keus, ik moet er naar luisteren.

Toch maar even langs hem gegaan, ik voel hem pas een dag maar Ik wil weten hoe serieus ik naar deze kreet moet luisteren, moet ik er rekening mee houden en kan het niet gewoon weg gaan!

 

Blessures in je karma. Ik wil geen karma en al helemaal geen blessures!

Ik geloof er ook niet meer in. GA WEG! EN LAAT ME MET RUST!

Dit keer niet mijn enkel… wel mijn rechter voet.

Het is je tendinitis achilli zegt de huisarts, hoe krijgt hij het zijn mond uit. Crisis!!

De  tendinitis achillis of terwijl een ontsteking van de pees die van de kuitspier naar de hiel loopt. Oftewel… gewoon kut.

Een ontsteking zit ook aan een bom, fijn dan, ik sta op ontploffen. Ja om als een raket mijn energie te laten ontploffen en over de streep heen te knallen in Rotterdam, maar dat mag nu dus even niet.

Dezelfde tijd ook weer in de kern van de training het leek ook al zo makkelijk te gaan. Geen pijntjes, niet veel regen gewoon een fijne tijd. En nu dit…  

Een ontploffing op een verkeerde plek en dat wordt een zooitje. Het is een zooitje.

 

Ik moet  weer naar Virtuele Evert en Renate in de sportschool. Zijn jullie er klaar voor? Nee ik wil niet fietsen ik wil gewoon lopen. Asfalt onder mijn voeten en de wind in mijn haar. Niet met oordoppen op in een snik hete sportschool. Ik kijk om me heen volgens mij ben ik echt de enige die hier op een fiets zit vind je het gek het is hartstikke mooi weer buiten. Met de kreten en muziek wordt ik opgezweept ik doe mijn best, maar ik vind er geen bal aan.

Ik wil gewoon rennen…

Al zwemmend tussen de oude vellen, dadelijk gooit er iemand nog een korstje brood voor me neer. Ik wil gewoon rennen…

Annemarie Grolleman? Ja dat ben ik. De sport Fysio aangeraden door een meelevende trainer een half uur te laat maar ik neem het hem niet kwalijk. Deze man gaat mijn leven redden.

Hij wrikt met mijn voeten, het kraakt en het knakt. Volgens mij kan ik nooit meer lopen.  

Het goede nieuws? Het is een lichte ontsteking en ben er mooi op tijd bij. Souvenir van mijn vorige blessure. Ik hoef echt geen cadeautjes, stuur maar gewoon een kaartje.

 

Mijn marathon droom staat weer op ontploffen. Met maar 30 km  in de benen en 4 weken te gaan. De tijd tikt.. De klok loopt. Ik tik ook... Tja, zei een medeloper op de atletiekbaan. "Dit is nou het lot van een loper" Au, deze doet zeer.