Koen,                                                                         

 

Over belaste knie, schouder kneuzing en uiteindelijk door het lange niet trainen met daarna een feestje en een enorme boswandeling nog een overbelaste scheenbeen.  Hardlopers leed wat blessure heet, ik ben weer van de partij.

Weken niet hardlopen, rust houden en andere sporten beoefenen, maar wat niet je passie is.

Iedereen die dit proces wil versnellen gaat naar een fysiotherapeut. Ik hou niet van rusten en wachten dus dit was wel aan mij besteed.

Achterlijke verslaving hebben wij toch die lopers.

 

Een fysiotherapeut uitzoeken kun je nog wel een hele dag taak aan hebben. Dit is geheel anders dan een huisarts of tandarts die je recepten voorschrijft of gaten boort. Waar je eigenlijk een hekel aan hebt om naar toe te gaan omdat ze bijna altijd slecht nieuws voor je hebben.

Deze man of vrouw waar ik naar opzoek bent heeft verstand van dingen die ik ook interessant vind. Weet welke spier wat doet en hoe vervelend het is als sporter om je sport niet te kunnen uitoefenen.

Hier gaat ook een hele selectie procedure aan vooraf.

Eerst moet je weten wie er bij jou in de buurt zit en vervolgens vallen degene af die geen Facebook hebben. Je moet natuurlijk wel weten hoe degene eruit ziet die jou in deze korte tijd gaat helpen. Vrouwelijke kon ik niet in mijn buurt vinden wat ik heel vreemd vond overigens.

Ervaringen doen er niet toe. De leeftijd en het aanbod qua behandelingen wel. Ik kwam uit bij Koen. Een mid-dertiger en wat later bleek: klein, snel, vlot, voetballende fysiotherapeut. Verstand van sport dus, kort en krachtig in stof en behandeling. Hij had een vriendin bleek uit mijn research maar daar ging het mij niet om. Ik wilde het beste van het beste: KWALITEIT! Zelf uitgekozen, een rondje van de zorgverzekering dus waarom zou ik niet naar hem luisteren.

 

Uitgeslapen kwam ik netjes op tijd. Te laat met wallen maakte toch wel een vreselijke indruk.

Bij de eerste afspraak na de analyse en prognose kan de behandeling beginnen. Je broek en je schoenen mogen uit. Zegt hij kort en zakelijk. Pardon? Aangezien deze man voor mij stond met een enorme naald had ik geen keuze. Moest op mijn buik gaan liggen en daar verdween de naald in mijn been richting een zogenoemde triggerpoint. Ik voelde de spier verkrampen en ontspannen hij zat gewoon te porren met een naald in mijn spier! Wat een idioot gevoel en kan het zo niet uitleggen. De napret kun je vergelijken met een goede spierpijn. Alle spieren rondom mijn knie voor en achter heeft hij in 5 behandelingen gehad. Van kuit tot aan mijn bil, van scheen tot de lies. Sommige 2x andere meerdere keer. Alles voor het goede doel. De laatste behandeling komt er aan volgende week Donderdag. De exacte tijd hangt nog even af van mijn rooster. Ik mag rustig de kilometers opbouwen naar 10 of zelfs 12. Het slechte nieuws is, de marathon leek hem toch niet een beetje te kort voor mijn verdere herstel. Als mijn lichaam kon schreeuwen dan deed ze dit. LUISTEREN! Hoe ooit iemand tegen mij zei; “Ga je dood als je hem niet loopt?” Misschien toch maar om laten zetten voor een halve marathon dan. Deze zin lees in nog een paar keer na……… want hij galmt zo mooi.

 

 

 

Recommended for You
X
Close widget
 
Brought By SoftiCoup
 
 

 

Lekkernaar wordt Honnepon,

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het mijn leukste date in jaren was. Ik lieg niet dat ik de leukste dates in jaren heb gehad. Alweer een poosje vrijgezel, aantallen van dates achter de kiezen. Hoop nieuwe leuke mensen leren kennen die ik ook als trotse leden van mijn vriendenkring mag benoemen. Nooit echt opzoek geweest maar nieuwsgierig aangelegd. 

Maar de eerste date is toch wel erg spannend. Bekend terrein maar niet op die van je eigen. Zwolle ergens lekker midden in, hij hoeft niet gelijk alles te weten toch? Hij vanuit Groningen en ik vanuit Deventer sta je dan naast het maagjesbolwerk, mijn maag draait inderdaad 3 keer om Jah! Waarom??? Doe  ik dit toch….. aan de man? Ik ben een geëmancipeerde vrouw, toch? Ik heb alles lekker op de rit, toch??
En dan ook op deze manier! Kost jaren van je leven zo.
De stress, zit mijn haar wel goed? Ik maak me er nooit druk over!!
Wat zou hij van mij vinden en wat vind ik van hem? Zijn de foto’s echt? Had ik dat programma “catfish” niet moeten kijken waaruit blijkt dat er enorme leugenaars rond dwalen?

Je begrijpt anno 2014 is het hip om te internet daten. Dus ik wilde dat ook. Date naar date, en weer een belabberde afloop. Alle moed weer bij elkaar geraapt en met een “als dit niks is dan stop ik er echt mee!”
Daar staat hij, korte broek, zwart blouse, lekker bekkie, grote lach, glinsterende nieuwsgierige ogen en een nuchtere uitstraling. Een bibber handje en 3 zoenen netjes op de wang.  “Hoi ik ben Lekkernaar” zegt hij met een grijns. Zo heette hij natuurlijk niet echt maar hij komt uit Leek. Vanaf nu, alle mensen uit Leek zijn leuk en lekker. Conclusie: Een echte Lekkernaar.
In de regen op het terras, in het park in de regen. Ik vind niks meer erg! Ik hang aan zijn lippen en luister naar zijn verhalen. Ik ben er zelfs achter gekomen dat ik kan giechelen.
Date naar date, naar date, naar date. Spetterend zeil avontuur, zonder wind en een hoop regen. Gillen met al je lucht als een echt vrouw in alle achtbanen in Walibi x3.
Een sprong het diepe in. Normaal geproken zou ik mijn adem in houden maar hier maakte ik een uitzondering. 10 meter onder water met zuurstoftank op j rug, flippers en die charmante duikbril. Met de mascara op je wangen maar het kan altijd nog veel erger... hoe vet!
Het eerste logeerpartijtje en de 1e zoen is al meerdere malen over gedaan. Je leert elkaar kennen en laat elkaar spieken in elkaars leven wat later al bijna normaal is. De eerste ontmoetingen komen dichterbij met de belangrijke personen die je leven maken. Vlinders in overvloede en ze zijn overal. Steeds dichter groei je naar elkaar toe. Lieve Lekkernaar? Wil jij mijn Honneponnetje zijn?