April

Makelaar,

Aankoop, verkoop, huur of verhuur je zou zeggen dat er maar 4 soorten zouden zijn. Mijn ogen schieten langs de letters op het verlichte scherm van mijn telefoon, waar ik er dus achter kom via  een artikel uit de krant De Stentor dat er al sinds 2 weken een beweegmakelaar is.
De 1e en nu net in de omstreken van Deventer.

Een Beweegmakelaar..... lees dit eens een aantal keer over. 
Beweegmakelaar, beweegmakelear of toch beweegmakeloar. 
Ook met verschillende klemtonen geprobeerd? 
Be-weeg-ma-ke-laar. 1 woord 5 lettergrepen. Leuke voor hints hoor, maar wat gebeurd er als je dit woord goed op je in laat werken? 
Ik moet er om lachen merk ik. 
Anno 2018 is het heel hip om bij een coach te lopen, bij een coach te zijn of er überhaupt 1tje te kennen. Maar dit schijnt dus ook al niet genoeg te zijn. 
Wij, waarschijnlijk met de nadruk op Deventernaren hebben een tussenhandelaar nodig om ons lichaam in staat van bouwkundige kwaliteit te houden. 

Zo schrijven ze zelf dat; "Wij als bewegingsmakelaar helpen en adviseren mensen bij het vinden van een bewegingsactivitiet die aansluit bij iemands wensen en mogelijkheden." 

Ik ben een voorstander van bewegen. Hoe leuker je het maakt, hoe makkelijker het gaat en je het zo ook makkelijker vol kan houden. 
Maar naast een sportinstructeur, personal trainer, fysiotherapeut en een bewegingscoach hebben we dus ook een beweegmakelaar nodig? 
Owkeeej.... Er zijn meerdere onderzoeken geweest waaruit is gebleken dat bewegen een hoop lichamelijke klachten kan verminderen of zelfs doen verdwijnen! Eens! Google de held Bram Bakker.
Een kleine kanttekening is dat dit initiatief in samenwerking is met het Deventer ziekenhuis. Zoals het artikel schrijft is het doel; verminderen van de zorgkosten. Zouden mensen ècht hierheen gaan zodat ze begeleidend  kunnen sporten in het ziekenhuis? 
Wel dikke mazzel voor Ruben, de topscoorder van VV Lettele. Hij slikte een bierdopje in en lag afgelopen Zondag in het Deventer ziekenhuis. Ik ben benieuwd of hij eventueel is benaderd voor een adviserend gesprek met een bewegingsmakelaar, hoe je dan om moet gaan met de bouwkundige kwaliteit van je lichaam.